Teknoloji Dünyasından Venkat Panchapakesan Hayatını Kaybetti | İnternette Yaz | Daima Paylaş

Cuma, Mayıs 15, 2015

Teknoloji Dünyasından Venkat Panchapakesan Hayatını Kaybetti


Teknoloji dünyası, bir kez daha kansere yenildi...
İnternet dünyasında unutulmayacak sayısız işler başaran isim, kansere karşı verdiği savaşı kaybetti!
Teknoloji dünyasından bir isim daha kanserle olan savaşını kaybetti. Google'ın başkan yardımcılarından Venkat Panchapakesan, kanseri teknoloji dünyasını karşıladığı şekilde – yılmaz bir kararlılıkla – karşılayacağını söylemişti.

Ne yazık ki bu hafta, 49 yaşındaki Panchapakesan hastalıkla verdiği savaşı kaybetti.
Kendisini kaybetmiş olsak da unutulmayacağını söyleyebiliriz. Teknoloji dünyasının bu önemli ismi, geride eşi ve iki çocuğu dışında pek çok farklı internet firmasında sıklıkla kullanılan pek çok hizmeti de bırakmış durumda.
Kariyerine 1990 yılında başlayan Panchapakesan, 1995-1997 yılları arasında Hewlett-Packard'da yönetici rolünü üstlenmekteydi. HP'yi terkettikten sonra internet hizmetleri alanına adım attı ve kariyerinin geri kalanını bu alanda devam ettirdi. 
Yahoo'nun güneydoğu Asya'daki başarısının büyük bir kısmı, firmanın kurulmasının dört yıl sonrasında firmaya katılan Panchapakesan'a atfedilebilir. Erken bir yönetici olarak 1998'den 2009'a kadar bu firmada çalışan Panchapakesan, farklı rollerde görev aldı ve pek çok başarıya imza attı.
Yahoo!'daki Hindistan Araştırma ve Geliştirme yöneticiliği görevini terk edip Gretlock Partners'da kendini kısa bir süre gösterdikten sonra, internet alanının çekimine bir kez daha kapılarak, Google'ın YouTube'u ile anlaşma yapmayı tercih etti.
Bir süre Google Apps grubunun liderliğini yaptıktan sonra, belki de hastalıkla savaşırken sahip olduğu hırsı da gösterir bir şekilde, mühendislik görevinin liderliğine başarılı bir şekilde yerleşmeyi başardı. Bu pozisyona Haziran ayında gelerek, Shishir Mehrotra'nın yerini almıştı.
Ancak ne yazık ki, kendisi bu rolün keyfini uzun süre boyunca süremedi. Ancak kendisi erken bir şekilde aramızdan ayrılmış olsa da, özellikle Yahoo! ve Google ile çalışırken gerçekleştirdiği katkılar kolay kolay unutulmayacak...

1 yorum: